środa, 23 maja 2012

Kurczak w musztardzie

Potrzebujemy:

- dowolna część kurczaka <polecam pałeczki :) >
- musztarda
- dowolne przyprawy <ja daję mieloną paprykę, sól, czosnek, przyprawę do kurczaka>
- ogórki konserwowe

Przygotowujemy marynatę, czyli mieszamy przyprawy, musztardę i ogórki.
Kurczaka przekładamy do naczynia i zalewamy marynatą. Zostawiamy go na chwilę, z pół godziny.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Przekładamy do niej kurczaka. Można na dno wlać z 5 łyżek wody. Nie ściągamy marynaty z kurczaka. Musi być jakby obtoczony w musztardzie. Wkładamy do piekarnika na 30 minut<lub więcej, zależy jak bardzo chcecie mieć chrupkiego kuraka ;p >, w temperaturze 180-200'C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz